We werken allemaal hard aan de energietransitie. Daarbij hebben we vaak nuttige en leuke werkgerelateerde contacten. Maar wat schuilt er achter die collega in zijn of haar privéleven? Tijd om eens een tipje van deze sluier op te lichten en nader kennis te maken met ‘de -tweede- mens achter’. In de vorige editie nam Niels Götz van het Servicepunt ons mee in de wondere wereld van het imkeren. Deze keer gaan we op bezoek bij Marlies van Schie, plaatsvervangend programmamanager Energietransitie bij de provincie Noord-Holland. Hoe brengt zij graag haar vrije tijd door? 

 

Marlies woont samen met haar partner en twee kinderen in Almere Duin, een nieuwbouwwijk gebouwd in een duinlandschap. Marlies: ‘‘Als je mij 10 jaar geleden had gevraagd of ik ooit in Almere zou gaan wonen, dan had ik daar waarschijnlijk nee op geantwoord, haha. Maar het is hier zo heerlijk wonen! Er is veel groen in de omgeving, we zijn aangesloten op het warmtenet en niet onbelangrijk: er zit een geweldige bloemist om de hoek. Voorlopig zitten we hier dus goed!’’

     

 

Een bezoek aan ‘Jeniffersbloemen’ is een vaste prik voor Marlies. ‘‘Ik word gewoon heel erg blij van bloemen en vind het heerlijk om ze in huis te hebben. Ik koop eigenlijk nooit bosjes, maar kies altijd zelf de bloemen uit. Soms laat ik ze schikken of ik schik ze zelf thuis. Dan heb ik van tevoren een idee en dan gaat het écht om de combinatie van de bloemen, de kleuren, de grootte en de vaas. Als al die elementen kloppen is het een klein kunstwerkje. Bloemen zijn natuurlijk vergankelijk dus je ziet ze ook veranderen. Er zit een bepaalde schoonheid in, daar kan ik écht van kan genieten!

 

 

Die waardering voor esthetiek is bij Marlies ook op andere vlakken terug te vinden. Zo geeft ze graag kledingadvies. ‘‘Ik krijg vaak de vraag van vrienden: ‘Wil je even meekijken?’. Het uiterlijk kun je als iets heel oppervlakkigs beschouwen, maar ik geloof echt dat je met goede kleding mensen in hun kracht kunt zetten en zich zelfverzekerder kunt laten voelen. De psychologie daarachter vind ik erg interessant. Afgelopen jaar heb ik een opleiding gevolgd waarmee ik kennis heb opgedaan om een goed kledingadvies te kunnen geven. Daar leer je echt te kijken naar kleur, contrast, verhoudingen, etc. Wat voor invloed hebben deze factoren? Hoe kun je daarmee omgaan? En wat kun je aan mensen zien als ze zich op een bepaalde manier kleden? Ik vind het leuk om kledingadvies te geven, niet volgens de laatste mode, maar vooral waar iemand zich lekker bij voelt.’’

 

Via deze rubriek willen we graag klanten en partners van het Servicepunt beter leren kennen. Jou dus! Bij wie mogen we daarvoor langskomen?

Categorieën: Nieuws