Aan de slag in een wijk?

Alle begin is lastig, maar eenmaal gestart, gaat de bal rollen! Dat merken wij in de Noord-Hollandse gemeenten die al begonnen zijn.

Voor een Wijkaanpak Aardgasvrij is geen blauwdruk; elke wijk vraagt om haar eigen aanpak. Ons generieke Stappenplan geeft zowel structuur als flexibiliteit en biedt daarmee houvast. Het proces is globaal verdeeld over vijf stappen. Elke stap doorloop je telkens op vier met elkaar samenhangende thema’s.

Maak gebruik van de online Toolkit!

Het Servicepunt heeft een generieke Toolkit ontwikkeld voor stap 1 & 2. De toolkit geeft houvast bij jouw wijkaanpak en is zowel toepasbaar op wijken waar een collectieve warmte-oplossing geschikt lijkt als wijken die vragen om individuele warmte-oplossingen. De uitwerking van de stappen 3-5 zullen snel volgen.

Let op! De toolkit is richtinggevend, maar zeker geen blauwdruk. Laat je inspireren en gebruik deze toolkit als houvast, maar blijf je bewust van de specifieke eisen die jouw project stelt aan de stappen, werkwijze en resultaten.

TOOLKIT: Wijkaanpak aardgasvrij
Wees flexibel

Hoe meer gemeenten starten, hoe meer er geleerd wordt. We zullen de toolkit dus blijven updaten en verrijken. Gebruik de tips, tricks en checklists als handvat maar wees je bewust van de specifieke wensen en eisen waar jouw wijk om vraagt.

En neem gerust contact op met het Servicepunt voor vragen of advies. Of neem deel aan één van de onderdelen van ons najaarsprogramma om te oefenen en aan de slag te gaan met het Stappenplan.

Per stap:

  • Resultaat
  • Betrokken partijen
  • Aandachtspunten en afwegingen
  • Checklist
  • Handige links en voorbeelddocumenten

Webinars

Heb je een vraag over jouw wijkaanpak?

Neem contact op met Robertjan Spaans.

Nieuws