Het dilemma van Thermos

De game speelt zich af op het eiland Thermos. Deze zelfvoorzienende samenleving heeft jarenlang voorspoed en groei ervaren. Echter, recent was er een aardbeving die het eiland letterlijk en figuurlijk heeft wakker geschud. Er is ontdekt dat het Noordelijk Boorplatform de oorzaak was van deze aardbeving. Door de vele boringen de afgelopen jaren, is de bodem van het eiland instabiel geworden.

De regering heeft besloten dat de gaskraan binnen 4 jaar dicht moet. Dit brengt echter wel veel uitdagingen met zich mee. Hoe gaat Thermos zichzelf van warmte voorzien zonder aardgas van het Noordelijk Boorplatform?

De spelers zijn bijeengeroepen om met dit dilemma aan de slag te gaan. Als vertegenwoordigers van de grootste belanghebbenden vormen zij samen de taskforce om deze transitie van aardgas naar lokale bronnen waar te maken.

  • Doel: Stakeholders in de warmtetransitie spelenderwijs meenemen in de opgaven en belangen die spelen in het verduurzamen van de gebouwde omgeving.  
  • Samenvatting: In dit spel ga je je verdiepen in de belangen van verschillende stakeholders en maak je als team een plan om alle dorpen van een eigen warmtebron te voorzien. Lukt het om op tijd de gaskraan dicht te draaien?! 
  • Voor wie: Ambtenaren en andere professionals werkzaam in de energietransitie in de gebouwde omgeving
  • Speelduur: +- 3uur inclusief reflectie 
  • Spelers: 8-16
Heb je een vraag over de Serious game?

Neem contact op met Manouk Maalderink.