Ontwerpsessie wijkaanpak

25 september 2017

Het Servicepunt organiseert maandag 25 september een Ontwerpsessie wijkaanpak voor de gemeentes Alkmaar, Den Helder, Haarlemmermeer, Heerhugowaard, Hilversum, Hoorn en Zaanstad.

Samen Slimmer 2017

27 september 2017

Netwerkbijeenkomst Samen Slimmer vindt voor de vierde keer plaats in Alkmaar. De bijeenkomst is een initiatief van drinkwaterbedrijf PWN, de provincie Noord-Holland, Bouwend Nederland en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK). De organisatoren nodigen iedereen uit om actuele vraagstukken op het gebied van (drink)water-, grond-, weg-, woning- en utiliteitsbouw slimmer met elkaar op te pakken. Meer informatie over de netwerkbijeenkomst vind je hier.

Praktijkconferentie zonne-energie Noord-Holland

5 oktober 2017

Tijd: 12.00 - 18.00 uur

Locatie: De Lichtfabriek, Haarlem

De energietransitie is volop aan de gang en zonne-energie speelt daarin een steeds prominentere rol. Met de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame energie heeft `zon’ de toekomst! De SDE+ regeling wordt overspoeld met aanvragen voor zonne-energie en dit zijn al lang niet meer alleen de traditionele blauwe panelen op daken. Nederland is koploper als het gaat om het ontwikkelen van innovatieve panelen en toepassingen.

Op donderdag 5 oktober 2017 houdt de provincie Noord-Holland de Praktijkconferentie zonne-energie in De Lichtfabriek in Haarlem. Tijdens deze middag dagen we overheden, woningcorporaties, kennisinstellingen, (zonne-)ondernemers en andere stakeholders uit om elkaar te inspireren met goede voorbeelden en mooie ontwikkelingen uit de praktijk. We verkennen de kansen voor zon in Noord-Holland zodat we, het liefst morgen nog, nieuwe stappen kunnen zetten in de energietransitie.

We zijn verheugd de middag te starten met Roebyem Anders (Sungevity), die ambitieuze ideeën heeft over de Rooftop Revolution. In deelsessies gaan we dieper in op slimme strategieën voor zonnepanelen op bedrijventerreinen en woningcorporatie-daken, de snelle opkomst van zonneparken en het provinciaal beleid daarvoor, coöperatieve zonne-energie, innovatieve toepassing en inpassing en het koppelen van zon aan andere duurzaamheids-maatregelen!

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Matthijs van Oosterhout, via oosterhoutm@noord-holland.nl of telefoonnummer (023) 514 39 52.

Actieve kennisuitwisseling voor gemeenten met Bodemenergie (klimaatinstallatie met WKO)

Op dinsdag 10 oktober organiseert Gebruikersplatform Bodemenergie de workshop WKO voor Gemeentelijk Vastgoed. Tijdens deze bijeenkomst staat alles in het teken van het uitwisselen van ervaringen met WKO-systemen bij panden van gemeentelijke organisaties.

De bijeenkomst start met enkele praktijkverhalen over de WKO-scan van het Gebruikersplatform Bodemenergie, over innovatief aanbesteden en over het energielabel en de betekenis van WKO hierbij. Daarna kunnen de deelnemers in kleine groepen aan de ronde tafel de ervaringen van anderen en hun eigen systeem delen en bespreken. Het uiteindelijke doel is om op basis van al die ervaringen nieuwe kennis en verbetermogelijkheden voor het eigen systeem te vergaren.

Voor nadere informatie kan je terecht bij Dick Westgeest, voorzitter Gebruikersplatform Bodemenergie via zijn mail info@gebruikersplatformbodemenergie.nl of bel op 06-47067057.

De verduurzaming van onze warmtevoorziening is onomkeerbaar. Om deze opgave uit te voeren zullen we alle zeilen bij moeten zetten. We moeten nú starten! Tijdens het Nationaal Warmte Congres ga je als gemeente kijken hoe je je warmtevraag in kunt vullen. Welke opties zijn er? Wat en wie heb je nodig om een en ander te realiseren?

Voor meer informatie over het programma en om je in te schrijven, zie hier.

Evenement HIER opgewekt

17 november 2017

Locatie: Spant! - Bussum

Jaarlijks vindt in november hét evenement HIER opgewekt plaats. Met ruim 900 bezoekers en meer dan dertig sessies verdeeld over negen thema’s is het evenement HIER opgewekt het grootste landelijke evenement voor lokale energie-initiatieven in Nederland.

Programma

Jaarlijks presenteren we de Lokale Energie Monitor. Meer informatie over het programma volgt snel! Heb je tips of ideeën? We horen het graag via info@hieropgewekt.nl.

NetwerkApp

Ook dit jaar gaan we voor paperless en dus maken we gebruik van de NetwerkApp in plaats van een hard copy programmaboekje. De NetwerkApp is te downloaden in Play Store, Appstore of Windows Store op de smartphone of tablet. Registreer vast, de eventcode volgt snel. Heb je de NetwerkApp al? Dan hoef je alleen de eventcode toe te voegen. Via de NetwerkApp kun je je persoonlijke programma samenstellen. Je kiest hiermee de deelsessies, kun je afspraken maken met experts en contact leggen met sprekers en deelnemers. De NetwerkApp zal zich komende tijd gaan vullen met nuttige informatie. Meer informatie volgt snel.

Programmacommissie

Art den Boer (DE Ramplaan), Aline Fissette (VNG), Sybrand Frietema de Vries (Ús Koöperaasje), Wijnand Jonkers (Natuur- en milieufederaties), Karin Keijzer (RVO.nl), Merian Koekkoek (HIER opgewekt), Gerja Koldenhof (Stedin), Katrien Prins (HIER opgewekt), Arien Scholtens (deA), Sible Schöne (HIER klimaatbureau), Anne Marieke Schwencke (AS-I search), Gerwin Verschuur (Thermo Bello), Hanna de Vries (GrEK) en Siward Zomer (ODE Decentraal).

Aanmelden

Voor meer informatie een aanmelden kunt u terecht op de website van HIER opgewekt.

Hoe ga je als provincie versneld naar een aardgasloze voorraad en een duurzame energietransitie? Over die vragen buigen de top van de bouw- en vastgoedsector zich tijdens het jaarlijkse Duurzaam Gebouwd Congres. Dit jaar strijkt Duurzaam Gebouwd neer in Haarlemmermeer, waar opgaves omtrent de energietransitie centraal staan. Grijp je de gelegenheid aan om gezamenlijk te werken aan een volledig duurzame energievoorziening, losgewrikt van aardgas? Kijk voor meer informatie over het programma en deelname op https://www.duurzaamgebouwdcongres.nl/.