Masterclass Coöperatieve warmte (=VOL)

Datum: 22 januari 2021

Tijd: 13:00 - 17:00

Locatie: Online

Spde – VEI NH – Energie Samen Buurtwarmte

In januari staat het thema coöperatieve warmte centraal. Samen met de Vereniging van Energiecoöperaties en Initiatieven in Noord-Holland (VEI NH) en Buurtwarmte organiseren we een tweetal sessies rond dit thema.

Op 22 januari organiseren we een verdiepende masterclass specifiek voor energiecoöperaties of buurtinitiatieven zodat jij direct aan de slag kunt. En verder komt van idee naar praktijk. Na deze masterclass heb je zicht op voordelen van coöperatieve oplossingen voor de warmtetransitie: Je leert het beleid rond de warmtetransitie kennen; je leert het belang van zorgvuldige bewonersparticipatie; je weet welke technische mogelijkheden er zijn en hoe je coöperatief kunt gaan ondernemen met warmte.

Met twee aansprekende voorbeelden uit de praktijk leer je hoe dat werkt. Bovendien maak je kennis met de werkwijze van Buurtwarmte, de landelijke beweging van warmte-initiatieven.

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden. (Inschrijvingen zijn gesloten ivm het bereiken van limiet deelnemers)

Ecoplatform en Servicepunt Duurzame Energie

Het Ecoplatform organiseert (afhankelijk van de COVID-maatregelen) met het Servicepunt Duurzame Energie op 3 maart een bijeenkomst voor Noord-Hollandse woningcorporaties, samen met Van der Bel sloopwerkzaamheden op locatie.

Meld je bij interesse aan door een mail te sturen naar wpoortvliet@opmeer.nl.

 

Circulair bouwen en onderhouden voor woningcorporaties. Wat houdt dat precies in en wat zijn de mogelijkheden? Het Servicepunt Duurzame Energie ging met het Ecoplatform op de fiets langs verschillende circulaire projecten en innovaties in Noord-Holland. Bekijk de film om meer te weten te komen over bouwen met hout en hergebruik van gebouwcomponenten.