Hieronder vind je een overzicht van onze activiteiten. Kun je niet bij een sessie aanwezig zijn? Binnen een week kun je de opname en de presentatie(s) terugvinden op een van onze themapagina’s.

Vijfde Tafel voor Aquathermie Noord-Holland

Datum: 18 april 2024
Tijd: 13:30 - 17:00
Locatie: Stadhuis Zaanstad, Stadhuisplein 100, Zaandam
Doelgroep: Professionals (gemeenteambtenaren, projectontwikkelaars, energiecoöperaties, woningcorporaties) die zoeken naar de mogelijkheden die aquathermie kan bieden in hun gemeente of daar al mee bezig zijn
Derde Tafel voor Aquathermie Noord-Holland

Tijdens de Vijfde Tafel voor Aquathermie Noord-Holland gaan we in op het realiseren van aquathermie bij nieuwbouwprojecten. Hierin bespreken we welke energievoorziening passend is bij de verschillende vormen van nieuwbouwprojecten, hoe je aan de slag kunt gaan met het realiseren van de meest optimale energievoorziening en de rol die aquathermie kan spelen. We delen praktijkvoorbeelden en helpen je samen met de waterschappen uit de provincie verder op weg.

Webinar: Stichting Actienetwerk GasTerug: inspirerende pilots energiebesparing

Datum: 25 april 2024
Tijd: 12:00 - 13:00
Locatie: Online
Doelgroep: Beleidsmakers en projectleiders energietransitie en duurzaamheid en andere geïnteresseerde organisaties
Woning isoleren

Stichting Actienetwerk GasTerug heeft als doel heeft om tegen 2030 50% energie te besparen in 30 gemeenten in Noord-Holland en Flevoland. Het actienetwerk is een samenwerking tussen bedrijven, overheden, brancheorganisaties en ngo’s. Sinds de start in april 2022 zijn er veel lessen opgedaan.

Tijdens deze middag laat Raymond Israël zien met welke concrete pilots en initiatieven GasTerug bijdraagt aan energiebesparing (o.a. witte daken, verduurzamen kantoorgebouwen en gedragsbeïnvloeding en duurzaamheid). Monique Uppelschoten van gemeente Almere vertelt over hun ervaringen met de aanpak om kantoorgebouwen te verduurzamen.

Vervolgens vertelt Robert Duiveman hoe het Actienetwerk met doorbraaktafels ondersteunt bij het oplossen van knelpunten op het gebied van energiebesparing. En hoe zij in deze projecten samenwerken met gemeenten, bedrijven en andere stakeholders. Tot slot gaan we met de deelnemers in gesprek over hoe je met het Actienetwerk zou kunnen samenwerken.

Bustour Energieregio Noord-Holland (voor Noord-Hollandse ambtenaren en andere professionals in de energietransitie)

Datum: 14 juni 2024
Gehele dag evenement
Doelgroep: Noord-Hollandse ambtenaren en andere professionals in de energietransitie
Bustour Energieregio Noord-Holland

Tijdens deze bustour maken Noord-Hollandse ambtenaren en andere professionals in de energietransitie) ‘live’ kennis met initiatieven in onze provincie voor opwek van zonne- en windenergie op land, de warmtetransitie en de energie infrastructuur.

Expeditie Warmtetransitie voor nieuwe ambtenaren: Een 2-daagse kennismaking met de energietransitie in de gebouwde omgeving

Startdatum: 20 juni 2024
Einddatum: 21 juni 2024
Tijd: 09:30 - 17:00
Locatie: N.t.b.
Doelgroep: Ambtenaren die kortgeleden zijn begonnen in het werkveld energietransitie (focus gebouwde omgeving)
Zomerlab – Serious Game

OPROEP: Stuur deze uitnodiging door naar nieuwe collega’s binnen jouw gemeente! Deelname aan deze 2-daagse is gratis.

Ben je kortgeleden begonnen bij een gemeente in het domein energietransitie? Vliegen de afkortingen TVW, NPLW, NIP en WUP je om de oren? En ontmoet je graag startende collega’s?
Meld je dan aan voor onze 2-daagse ‘Expeditie Warmtetransitie’.  

In deze 2-daagse nemen we je mee in de energietransitie in de gebouwde omgeving, ook wel de warmtetransitie genoemd. We zien dat de teams binnen gemeenten (gelukkig!) aan het groeien zijn. Want de grote opgave vraagt om versterking. Met deze Expeditie Warmtetransitie brengen wij jou als nieuwe ambtenaar in dit werkveld – samen met collega’s uit buurgemeenten – op weg. We informeren je over belangrijkste onderwerpen in de warmtetransitie, o.a. beleid, techniek, proces en bewoners. En we maken het interactief!

Na deze expeditie heb jij jouw basis verstevigd, nieuwe collega’s van andere gemeenten ontmoet en kan je nóg meer een verschil maken in het verduurzamen van de gebouwde omgeving.

Bustour Energieregio Noord-Holland (voor Noord-Hollandse volksvertegenwoordigers)

Datum: 21 juni 2024
Gehele dag evenement
Doelgroep: Noord-Hollandse volksvertegenwoordigers
Bustour Energieregio Noord-Holland

Tijdens deze bustour maken Noord-Hollandse volksvertegenwoordigers ‘live’ kennis met initiatieven in onze provincie voor opwek van zonne- en windenergie op land, de warmtetransitie en de energie infrastructuur.

Zomerborrel: Opgewekt naar de toekomst! – Energieregio Noord-Holland

Datum: 11 juli 2024
Tijd: 14:30 - 17:30
Locatie: N.t.b. Centrale locatie in Noord-Holland
Doelgroep: Professionals die werken aan de energietransitie in Noord-Holland
Event en zomerborrel: van Hoe naar Zo in de energietransitie

Beeld je even in… Je hebt maandenlang met veel energie aan een duurzamer Noord-Holland gewerkt. De zomer doet zijn intrede, het kwik stijgt en je voelt steeds meer de behoefte om te vertragen. En dan is het eindelijk zo ver, de jaarlijkse zomerborrel! Graag nodigt de Energieregio Noord-Holland je hiervoor uit op donderdag 11 juli a.s. Ambtenaren, communicatieadviseurs, energiecoöperaties en het bedrijfsleven: iedereen is van harte welkom!

Laat je deze middag inspireren door een verrassende kijk op regievoeren. Ga mee op ontdekkingsreis: verken het energiesysteem van de toekomst en leer nog meer ‘energiecollega’s’ uit Noord-Holland op een speelse manier kennen. Kortom: een middag vol inspiratie, gezelligheid en ontspanning. Noteer hem dus in je agenda en meld je aan!