Ontbijtsessies ‘Energietransitie, de technologie voorbij’

Start datum: 26 november 2019

Eind datum: 19 mei 2020

Tijd: 08:00 - 10:00

Locatie: Circl, Amsterdam

Energie Nederland

In deze reeks ontbijtsessies kijken we vanuit een breder maatschappelijk perspectief naar de energietransitie. Daarbij gaat het om vragen als: ‘Hoe kan de energietransitie drager zijn van (gewenste) sociaal-maatschappelijke veranderingen?’ en ‘Wat is de invloed van de transitie op maatschappelijke vraagstukken als betaalbaarheid, gedragsverandering en stadsvernieuwing?’

Dinsdag 21 januari 2020: RES en aardgasvrij wonen
De thuissituatie wordt aargasvrij. Wat komt daarbij kijken voor consumenten en hoe kunnen gemeenten hun strategie daarop aanpassen?

Dinsdag 10 maart 2020: Energielandschappen van de toekomst
Hoe passen we duurzame energie optimaal in onze leefomgeving in en vermijden we ‘landschapspijn’?

Dinsdag 19 mei 2020: Gedragsverandering zonder pijn?
Het Klimaatakkoord zet in op het verleiden tot duurzamer gedrag. Is dit mogelijk; een transitie zonder pijn?

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Platform Aardgasvrije Pioniers

Start datum: 16 januari 2020

Eind datum: 28 mei 2020

Locatie: Zaandijk & Online

Logo Servicepunt

16-jan: Bijeenkomst Zaandijk – thema: Financiële/Economische dilemma’s
13-feb: Online sessie  Online – thema: Organisatorisch
19-mrt: Bijeenkomst Zaandijk – thema: Organisatorisch
16-apr: Online sessie Online – thema: Juridisch/Wettelijk
28-mei: Bijeenkomst Zaandijk – thema: Juridisch/Wettelijk

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden bij het Platform Aardgasvrije Pioniers? Neem dan contact op door te mailen naar L.Askari@aef.nl. 

Workshops aanvraag proeftuin aardgasvrije wijken

Start datum: 11 februari 2020

Eind datum: 3 maart 2020

Tijd: 13:00 - 17:00

Locatie: Wordt nog bekend gemaakt

Logo Servicepunt

Het Servicepunt organiseert twee workshops (11 februari en 3 maart) voor Noord-Hollandse gemeenten waarin we aan de slag gaan met jullie proeftuin aanvraag. Tijdens deze bijeenkomsten helpen experts van het Servicepunt gemeenten met praktische tips voor het schrijven van hun aanvraag. We gaan tijdens de workshops in op jullie specifieke vragen. Hierbij kun je denken aan de volgende onderwerpen:

  • Financiële onderbouwing en businesscase;
  • Technische oplossingen;
  • Regie en organisatie;
  • Participatie en communicatie;
  • Verbinding met andere opgaven in de wijk.

Heb je nog vragen  over de workshop of over het indienen van je aanvraag? Neem dan contact door te mailen naar mark.valkering@overmorgen.nl.

Duurzaam Verwarmd

Start datum: 17 maart 2020

Eind datum: 19 maart 2020

Tijd: 10:00 - 18:00

Locatie: Expo Haarlemmermeer

Duurzaam verwarmd 2019

Duurzaam Verwarmd is de grootste vakbeurs voor duurzame klimaattechnieken in de Benelux en daarmee dé plek om deze vragen te stellen – en ze beantwoord te krijgen! Met meer dan 60 seminars en ruim 200 standhouders komt werkelijk alles aan bod, van verwarming en koeling tot ventilatie. Zo beschikt u binnen de kortste keren over de nieuwste en meest relevante informatie in uw vakgebied, wat zich weer vertaalt naar de beste oplossingen voor uw klanten.

Bent u ook benieuwd naar de stand van zaken op het gebied van zonne-energie? Tegelijkertijd met Duurzaam Verwarmd wordt de vakbeurs Solar Solutions International gehouden. Zo kunt u zich in één klap laten informeren over zowel duurzame verwarming als energieopwekking.

Klik hier voor meer informatie en hier om je aan te melden. 

Werksessie MRA Warmte en Koude programma: gebiedsgerichte aanpak

Datum: 18 maart 2020

Tijd: 09:00 - 12:00

Locatie: Provincie Noord-Holland, Dreef 3, Haarlem

Warmtekoude metropoolregio Amsterdam

Op 18 maart (9-12 uur plus lunch) organiseert het MRA Warmte en Koude Programma een werksessie voor haar partners waarin we gebiedsgericht aan de slag gaan met kansen voor warmtenetten.

Het doel is om een bijdrage te leveren aan de versnelling van de ontwikkeling van warmtenetten. Per deelregio kijken we naar waar we nu staan, wat het perspectief is voor de komende 5 à 10 jaar, de fasen die we moeten doorlopen en welke condities voor welke warmtesystemen nodig zijn. Welke besluiten zijn er nu nodig om projecten een stap verder te brengen? Ook gaan we in op de rol van de gemeente bij het organiseren van een warmtenet.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Kennisdeeldag voor de betrokken gemeenten bij de RES in Noord-Holland. Save-the-date. Meer informatie volgt nog.

Logo Servicepunt

Tijdens deze kennissessie nemen we je mee in de verschillende vraagstukken, zoals: ‘Wat komt er kijken bij het ontwikkelproces van een zonneveld?’, ‘Hoe dek je procesrisico’s?’, ‘Welke rol kan de gemeente innemen?’, ‘Hoe organiseer je lokaal eigendom?’ en ‘Hoe benut je de potentie van zon op (bedrijfs)daken?’. Samen met experts én elkaar gaan we op zoek naar de antwoorden. Daarnaast gaan we luisteren naar twee mooie praktijkvoorbeelden waarin de gemeenten in samenwerking met energiecoöperaties tot een succesvolle realisatie van een zonneproject komen. We sluiten af met een rondleiding door een zonneveld.

Save the date: Café Energiebesparing 21 april

Datum: 21 april 2020

Tijd: 15:00 - 18:00

Locatie: Cafe Schreierstoren, Prins Hendrikkade 94/95, Amsterdam

Logo Servicepunt

Op 21 april (15:00 – 18:00) organiseren we vanuit het Servicepunt de tweede editie van het Café Energiebesparing. Een interessante en gezellige middag waarbij we elkaar inspireren met succesvolle strategieën voor energiebesparing. Onder het genot van hapjes, drankjes en een buffet wisselen we kennis uit tussen de regio’s in Noord-Holland.

Reflectiecongres. Middag voor alle betrokkenen bij de RES in Noord-Holland Avond voor raden, staten en Algemene Besturen van de Waterschappen. Save-the-date. Meer informatie volgt nog.