Kennisdeeldag over de RES

Datum: 12 september 2019

Tijd: 9:00 - 15:00

Kennisdeeldag over de RES

Graag nodigen we je uit voor de derde kennisdeeldag over de RES die georganiseerd wordt door de provincie Noord-Holland en de RES NHN/NHZ.

Een belangrijk moment om alles te weten te komen over de laatste stand van zaken en ontwikkelingen over de RES. En om jezelf goed voor te bereiden op de ruimtelijke ateliers die in het najaar starten. Onmisbaar voor iedereen die bij de RES betrokken is!

Het programma is opgebouwd uit een ochtendprogramma met plenaire presentaties en workshops. En facultatief een middagprogramma waar we wat meer de diepte ingaan met proefdraaien van werkvormen  voor de lokale ateliers en  één op één advies over alles wat de RES aangaat.

De definitieve uitnodiging, met daarin de locatie, meer informatie over het programma en de link om je aan te melden, ontvang je in augustus.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Save the date: bijeenkomst provincie Noord-Holland: Ronde van Nederland

Datum: 3 oktober 2019

Tijd: 9:00 - 17:00

Locatie: Provinciehuis, Dreef 3, Haarlem

Save the date: bijeenkomst provincie Noord-Holland: Ronde van Nederland

Reserveer 3 oktober van 9 – 17 uur alvast in je agenda! Dan organiseren de provincie Noord-Holland, het Servicepunt Duurzame Energie, het interbestuurlijke Programma Aardgasvrije Wijken (PAW) en het Expertise Centrum Warmte (ECW) een bijeenkomst naar aanleiding van de leidraad transitievisie warmte en de tweede uitvraag voor proeftuinen aardgasvrije wijken. De bijeenkomst is gericht op die mensen die binnen jullie gemeenten betrokken zijn bij het de transitie naar aardgasvrije wijken.

Tijdens de bijeenkomst zal het ECW de leidraad en doorrekeningen van het PBL toelichten die eind september beschikbaar komen. Het PAW zal een toelichting te geven op de opzet en criteria van de tweede proeftuinenuitvraag. Ook worden ervaringen gedeeld vanuit de eerste ronde. Daarnaast zullen we stilstaan bij de subsidie van de Provincie om te komen tot wijkuitvoeringsplannen. En is er gelegenheid om daarover met elkaar in gesprek te gaan.

De bijeenkomst vindt plaats van 9  tot 17 uur in het Provinciehuis, Dreef 3 in Haarlem. Meer informatie over het programma en een link om je aan te melden volgen nog.

Save the date: Nationaal Congres Aardgasvrije Wijken: 23 jan 2020

Donderdag 23 januari 2020 organiseert PAW het eerste Nationaal Congres Aardgasvrije Wijken. Over het programma en de locatie volgt snel meer informatie. Het congres biedt actuele informatie, inzichten en volop gelegenheid om te netwerken.