Hieronder vind je een overzicht van onze activiteiten. Heb je een sessie gemist? Deze zijn hier terug te kijken.

Leer Labs: werken aan een plan voor jouw gemeente

Op basis van de inzichten uit onze ronde langs Noord-Hollandse gemeenten van begin dit jaar, hebben we een viertal Leer Labs opgezet. Dit zijn werktrajecten waarin een groep van 3 tot 5 gemeenten in een aantal stappen (gedurende 2 tot 6 maanden afhankelijk per Leer Lab) toewerkt naar een concreet eindproject. Elke deelnemer werkt aan zijn of haar eigen case.  Samen slim leren staat hierin centraal; je leert van én met elkaar. Het programma van een Leer Lab staat van tevoren niet 100% vast, maar wordt mede bepaald door de behoeften van de groep. De Leer Labs starten na de zomer, maar de precieze startdata worden nog bekend gemaakt. Adviseurs vanuit het Servicepunt bieden gedurende het hele traject inhoudelijk advies en procesbegeleiding.

Het maximaal aantal inschrijvingen voor de Leer Labs: Verhaal warmtetransitie, Doelgroepgerichte aanpak aardgasvrij-ready en Startplan wijkaanpak aardgasvrij is inmiddels bereikt. 

Ondersteuning bij aanvraag derde ronde proeftuinen

Startdatum: 1 september 2021

Einddatum: 30 september 2021

cropped-Logo-Servicepunt.png

Het Servicepunt ondersteunt ook dit jaar Noord-Hollandse gemeenten die een aanvraag willen indienen. In september organiseren we een aantal sessies waarin experts vanuit het Servicepunt inspireren en praktische tips geven. Daarbij kijken we extra scherp naar de selectiecriteria voor de derde ronde. Ook gaan we in op jullie specifieke vragen. Hierbij kun je denken aan financiële onderbouwing en businesscase; technische oplossingen; regie en organisatie; participatie en communicatie en verbinding met andere opgaven in de wijk. Meer informatie hierover volgt later. 

 

Wil je als gemeente aan de slag gaan met de 3e ronde proeftuinen? En kun je daarbij hulp gebruiken vanuit het Servicepunt? We horen graag hoe we kunnen helpen bij jouw aanvraag en zijn benieuwd jouw aanpak. Laat het ons weten via deze link

Leer Lab: Organisatie inrichting warmtetransitie

Startdatum: 20 september 2021

Einddatum: 19 november 2021

NH016816

Hoe richt ik mijn gemeentelijke organisatie in zodat ik klaar ben voor de  warmtetransitie? Hoe positioneer ik de organisatie binnen de gemeente, maar ook regionaal? Hoe organiseren we de warmtetransitie op een slimme manier?

Eindproject

In drie stappen werk je toe naar een ingevuld canvas waarin je antwoord geeft op drie inrichtingsvraagstukken:

  • Wat gaat de gemeente doen in de warmtetransitie (hoe breed of smal is de opgave)?
  • Hoe positioneer je de activiteiten (als project of als programma)?
  • Hoe ga je om met het capaciteitsvraagstuk?

Als afsluiting van het traject wordt dit canvas aangeboden aan de gemeentesecretaris.

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Logo Servicepunt

Het Servicepunt staat ook klaar voor individuele ondersteuning aan gemeenten! Heb jij advies nodig over je wijkaanpak of transitievisie warmte? Wil jij een keer een frisse blik op je participatieaanpak, zit je met een regie- of organisatievraagstuk, kan je hulp gebruiken bij technische, financiële of juridische thema’s? Elke gemeente kan een dag advies op maat krijgen, van één van onze experts. Interesse? Neem contact op via info@servicepuntde.nl.