In september is de Rijksoverheid samen met bedrijven en maatschappelijke organisaties de campagne ‘Iedereen doet wat’ gestart. Voor veel burgers is het allang niet meer de vraag óf ze iets kunnen doen, maar wát ze kunnen doen. De meeste Nederlanders vinden dat we iets moeten doen tegen klimaatverandering, maar weten vaak niet waar ze moeten beginnen. De campagne heeft als doel om mensen te helpen en motiveren bij het maken van duurzame keuzes in en rond het huis. Iedereen kan iets bijdragen, of het nou grote of kleine, goedkope of dure aanpassingen zijn. Zo zijn er op de website 20 duurzame mogelijkheden te vinden en er zullen regelmatig nieuwe voorbeelden en verhalen worden toegevoegd. Het rijk wilt graag met zoveel mogelijk organisaties en bedrijven samenwerken om zoveel mogelijk impact te maken. Zij kunnen de burger met een concreet aanbod helpen om een duurzame keuze te maken.

Hoe je als gemeente gebruik kunt maken van deze campagne

Om de campagne zo breed mogelijk te verspreiden, stelt de Rijksoverheid de campagne materialen voor iedereen die wil communiceren over duurzame acties ter beschikking. Het interessante is dat je met de poster generator een op maat gemaakte poster kunt maken, met eigen tekst, logo en afbeelding. Hieronder is een voorbeeld te zien van het Servicepunt Duurzame Energie. Zo is het dus mogelijk om de campagne ter personaliseren.