Dit jaar werd 120 miljoen euro beschikbaar gesteld aan 27 gemeenten in Nederland voor de eerste proeftuinen aardgasvrije wijken. Hoe zit het met nieuwe proeftuinen in 2019? In de wandelgangen van het klimaatakkoord hebben wij gehoord dat er ook volgend jaar weer een nieuwe inschrijfronde komt voor de subsidie voor proeftuinen aardgasvrije wijken. Naar verwachting gaat deze ronde open in het voorjaar van 2019 en zal deze eind van de zomer sluiten. Begin 2020 zullen er dan nieuwe wijken toegekend worden. De criteria waaraan wijken in de nieuwe ronde moeten voldoen worden nog bekendgemaakt. Ook volgend jaar biedt het Servicepunt ondersteuning bij het aanscherpen van deze aanvragen. Tegen die tijd horen we graag van jullie of jullie willen gaan indienen. Dan kunnen we afstemmen wat het Servicepunt kan betekenen.

Categorieën: Nieuws