Datum: 30 mei 2024
Tijd: 12:00 - 13:00
Locatie: Online
Doelgroep: Beleidsmakers energietransitie, projectleiders duurzaamheid en andere geïnteresseerde professionals en betrokkenen vanuit lokale energie-initiatieven

Lokale initiatieven en energiegemeenschappen kunnen een belangrijke rol spelen in de warmtetransitie. Zowél bij energiebesparing als bij de overstap naar duurzaam verwarmen.

Gemeenten zoeken in hun regierol vaak naar manieren om effectief samen te werken met lokale initiatiefnemers. Hoe geef je lokale (bewoners)initiatieven op een verantwoorde manier de ruimte en ondersteuning die ze nodig hebben om in hun kracht te komen staan? En krijg je dat ook terug? Dit blijkt niet altijd eenvoudig.

Energie Samen Noord-Holland laat deze middag zien hoe warmte-initiatieven en gemeenten de samenwerking vormgeven om een succesvol coöperatief warmteproject te realiseren. Jort Meijer (Wattnu) en Benne Holwerda (Gemeente Gooise Meren) gaan van start en vertellen over hun ervaringen rondom het warmtenet in Muiderberg.

Vervolgens delen Johan Jager (Energiek Velsen) en Kathy Boomstra (OD IJmond) de opgedane lessen uit Zijkanaal B in Velsen met de woonarkbewoners.

Categorieën: