We werken allemaal hard aan de energietransitie. Daarbij hebben we vaak nuttige en leuke werkgerelateerde contacten. Maar wat schuilt er achter die collega in zijn of haar privéleven? Tijd om eens een tipje van deze sluier op te lichten en nader kennis te maken met ‘de -vierde- mens achter’. In de vorige editie spraken we af in een kroegje bij Ilse om de hoek. Ilse Hennemann is programmasecretaris van het Servicepunt en verantwoordelijk voor onze ‘samen slim leren’ aanpak. Deze keer geeft Lianne Brugman van de provincie ons een kijkje in haar leven.

Lianne is zo’n 8 maanden geleden gestart bij de provincie Noord-Holland. Ze heeft haar handen uit de mouwen gestoken en is als beleidsadviseur energietransitie aan de slag gegaan. Vanuit die rol werkt ze onder andere actief met het Servicepunt samen aan het thema Energiebesparing. Maar wat doet Lianne het liefst in haar vrije tijd? Waar gaat haar hart sneller van kloppen?

          

Lianne woont samen met haar gezin en kat in Alkmaar. Zekan erg genieten van haar werk, vrienden, lekker naar buiten en vooral ook van haar gezin. “Ik vind het belangrijk om veel bij mijn kinderen te zijn, ze te zien opgroeien. Daar geniet ik écht van.”

Al van jongs af aan had Lianne de droom ooit een eigen paard te hebben. Lianne: “Omdat ik niet op paardrijles mocht -aangezien ik al 4x per week turnde- ging ik zelf op shetlanders in de buurt rijden, zonder cap, zonder enige ervaring of begeleiding. Dit was eigenlijk best gevaarlijk, maar ik had er heel veel plezier in.” Op een gegeven moment kreeg Lianne rond haar 10e dan toch een verzorgpony. Haar eerste grote paardenliefde.

Tumby ontmoette ze op de kinderboerderij vlakbij Schagen. Vanaf dat moment was Lianne hier iedere dag te vinden om de dieren te voeren en de stallen uit te mesten. Lianne: “Op Tumby heb ik in Schagerbrug leren rijden. Hij was destijds al oud, maar hij was dol op racen en zo ondeugend als een kind.

Lianne haar droom van een eigen paard kwam zo’n 13 jaar geleden uit. Nu heeft het gezin er met paard Tim een volwaardig ‘familielid’ bij. Lianne: “Ik ga heel graag naar Tim in Egmond aan den Hoef. Dan gaan we samen naar de duinen en diep het bos in. Ik geniet enorm van de natuur, de Schotse hooglanders en de half wilde pony’s die hier rondlopen en die je vaak in kuddes treft.” Op het strand is Lianne ook graag met haar paard te vinden, al zul je haar dan in een flits voorbij zien racen: ”Dat doet Tim het allerliefst.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Via deze rubriek willen we graag klanten en partners van het Servicepunt beter leren kennen. Jou dus! Bij wie mogen we daarvoor langskomen? 

Categorieën: Nieuws