Na vier jaar is het tijd voor een nieuwe fase. Dat geldt niet alleen in de politiek, maar ook voor de energietransitie en het Servicepunt. Per 1 januari staan wij met een fris team voor jullie klaar. Uiteraard vol nieuwe energie en ideeën, maar ook met een stevige basis waaraan de afgelopen vier jaar is gebouwd. Als nieuwe programmamanager van het Servicepunt stel ik ons graag aan jullie voor.

De energietransitie staat niet stil. De term Transitievisie Warmte bestond vier jaar geleden nog niet, nu is elke gemeente ermee bezig. Zelf werkte ik de afgelopen jaren aan die van Hoorn, Zaanstad en Amsterdam. Regionale afstemming in de energietransitie heeft, mede dankzij de RESsen, een grote vlucht genomen. Er zijn vier aardgasvrije proeftuinen in Noord-Holland gestart, en ook op veel andere plekken lopen wijkaanpakken. We zien langzaam de focus steeds meer van visies op papier naar uitvoering bewegen. En we zien hoe complex die uitvoering is.

Als Servicepunt willen we meebewegen met deze ontwikkelingen. We hebben daarom het vertrouwde duo van Over Morgen en AEF uitgebreid met twee nieuwe organisaties. Frisse Blikken  – met als gezicht Arleen Lahnstein – gaat ervoor zorgen dat we de komende tijd nog meer gaan focussen op het leren van én met elkaar. Zij weten alles van leertrajecten en brengen creatieve leervormen als serious games in. Niels Götz van 5Plus1 brengt een bredere blik op de wijkaanpak. Hij zal met zijn ervaring in kwetsbare wijken en achtergrond in de psychologie meer focus op de sociale componenten en koppelkansen in de wijk brengen. Daarnaast staan Over Morgen collega’s Anouk Montagne en Robertjan Spaans klaar voor ondersteuning op het vlak van organisatie, participatie, techniek en financiering. Jacco Oskam is een bekend gezicht en blijft de communicatie voor het Servicepunt verzorgen.  

Team Servicepunt 

 

We verdelen onze activiteiten in drie programmalijnen: Strategie op Maat voor activiteiten die te maken hebben met de visievraagstukken en strategische onderwerpen waar veel gemeenten op dit moment mee bezig zijn, Eerste Hulp Bij Uitvoering voor allerlei vormen van ondersteuning bij wijkaanpakken en uitvoeringsgerichte thema’s, en Samen Slim Leren voor kennisontwikkeling en -uitwisseling. Deze termen zullen jullie binnenkort terug zien komen op de Servicepunt Agenda, bij de aankondiging van onze activiteiten.

Veel van jullie hoop ik de komende tijd te spreken, want samen met Maarten van Poelgeest – die vanuit AEF betrokken blijft bij het Servicepunt – maak ik de komende maanden een (digitale) ronde langs een aantal Noord-Hollandse gemeenten. Wil je ook kennismaken, dan kun je ons bereiken via info@servicepuntde.nl.

We kijken ernaar uit om samen met jullie aan de slag te gaan!

 

Jade Oudejans
Programmamanager Servicepunt Duurzame Energie Noord-Holland

Categorieën: Nieuws