Met trots presenteren we hierbij ons vierde en laatste jaarplan van deze aanbestedingsperiode. Wat drie jaar geleden begon als een buitengewoon boeiend avontuur heeft nog niets van zijn aantrekkingskracht verloren. De energietransitie, en in het bijzonder de warmtetransitie, is en blijft uiterst relevant en zeker nu de aanpak steeds concreter wordt en de eerste resultaten zichtbaar worden. Dat echter neemt niet weg dat er een hoop veranderd is. Als servicepunt in onze huidige samenstelling zijn we in de afgelopen jaren steeds meer gegroeid in de rol die wij vervullen en staan we met ons netwerk binnen de provincie in nauw contact met alle gemeenten en regio’s in Noord-Holland. We hebben we een ontwikkeling doorgemaakt van het duiden van externe ontwikkelingen naar het mede vormgeven van de uitgangspunten. Zo zijn we als vaste gesprekspartner binnen en namens de provincie betrokken bij tal van (landelijke) ontwikkelingen. Dit jaarplan is van deze groei een uiting en toont de groei in de afgelopen jaren.

We staan op de drempel van een nieuwe en spannende fase waarin steeds meer plannenmakerij ingeruild wordt voor actie en gemeenten de wijken intrekken om de warmtetransitie vorm te geven. Dat betekent dat wij als servicepunt ook volop aan de slag gaan om naast deze gemeenten te gaan staan en te ondersteunen waar nodig. 2020 wordt dan ook een jaar vol met nieuwe en complexere vraagstukken dan die we in de afgelopen jaren reeds zijn tegengekomen. Vraagstukken waar we onze tanden graag op stuk bijten.

In dit jaarplan treft u een uitbreiding aan van de analyse zoals we deze vorig jaar hebben gemaakt en in het jaarplan 2019 hebben opgetekend. En die als referentiekader dient voor ons handelen. Daarnaast zijn er een groot aantal nieuwe activiteiten opgenomen waarmee het servicepunt ook dit jaar weer aan de behoeften van de gemeenten tegemoet wil komen en op die manier ook aan zal sluiten bij de laatste trends en inzichten.

Wat kan het Servicepunt in 2020 voor u betekenen? Wij zijn klaar om met u allen door te pakken en de energietransitie in Noord-Holland te versnellen.

Wilt u hier het jaarplan inzien? Klik dan hier.

Categorieën: Nieuws