In 2030 moeten we 49% minder CO2 uitstoten en in 2050 moet onze economie nagenoeg fossielvrij zijn. De gevolgen voor de gebouwde omgeving zijn groot. Uiteindelijk moeten alle woningen van het (aard)gas en aangesloten worden op een duurzaam alternatief. Dit houdt in dat de komende 30 jaar bijna elke straat open moet om de energie-infrastructuur aan te passen en woningen geschikt moeten worden gemaakt om duurzaam te kunnen worden verwarmd. Het is de gemeente die hierin de regie moet nemen.

Het Servicepunt Duurzame Energie, door de provincie Noord-Holland aan gemeenten beschikbaar gesteld, werkt aan de warmtetransitie in de gebouwde omgeving. Wij staan professionals van gemeenten en woningcorporaties bij met advies, deskundigheid en informatie.

In onze brief aan de gemeenten doen wij concrete suggesties om op te nemen in een programma-akkoord. Lees de brief hier.

Categorieën: Nieuws