Op 1 februari is het Duurzaam Gebouwd Congres in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp.

Hoe ga je als provincie versneld naar een aardgasloze voorraad en een duurzame energietransitie?

Deze vraag staat centraal bij de negende editie van dit congres.

Over de weg naar energieneutrale en aardgasloze woningen is een Whitepaper #vangaslos gemaakt, dat je hier kan downloaden.

Tijdens het congres Vanuit het Servicepunt zullen een drietal workshops worden verzorgd:

  1. Sturen op temperatuur: energiebesparing in de route naar aardgasvrij
  2. In gesprek met de financier: hoe gaan we de transitie naar aardasvrij betalen
  3. Gegarandeerd 25 jaar lang warme voeten: prestatiegaranties in aardgasvrije nieuwbouw

In de eerste workshop gaan we aan de slag om een eenduidig no-regret aanbod te ontwikkelen van maatregelen waarmee woningen stap voor stap gereed worden gemaakt om op lage temperatuur te verwarmen. Met de transitie naar aardgasvrij is immers het energielabelsysteem niet meer het meest efficiënte instrument, maar wat komt ervoor in de plaats? De werksessie wordt geleid door Ingrid Giebels.

7 miljoen woningen, duizenden euro’s per woning: een miljarden-opgave staat ons te wachten. Hoe gaan we dat betalen? En wie? Daarover gaat de tweede workshop. Leer in deze workshop alles over de kansen en uitdagingen voor het financieren van de warmtetransitie. De werksessie wordt geleid door Maarten van Poelgeest.

Bij comfortabel wonen hoort een betrouwbare verwarming. Om de juiste garanties te geven moet de bouwketen al vroeg in het proces hierover met elkaar in gesprek. In de derde werksessie – die geleid wordt door Peter-Paul Smoor – leer je over de ketensamenwerking.

Via de provincie Noord-Holland kun je je met korting aanmelden voor het congres.

Categorieën: Nieuws