In samenwerking met E-Trias en Woningwaard heeft gemeente Aalsmeer onlangs een pilottraject uitgevoerd gericht op energieadviezen voor koopwoningen in de lintbebouwing. Voor alle koopwoningen in de lintbebouwingsgebieden in Aalsmeer-Oost en Kudelstaart werd op basis van openbaar beschikbare informatie een globale quickscan opgesteld voor een energiezuinige en uiteindelijk aardgasvrije woning. Bewoners konden de quickscan voor hun woning bekijken door in te loggen op het E-Trias platform, de actiewebsite. Door vervolgens een aantal vragen te beantwoorden over hun woning, huishouden en woongedrag, wordt deze quickscan nog iets meer op maat gemaakt. Voor de eerste 50 deelnemers was er tenslotte nog een maatwerkadvies beschikbaar, waarvoor onder andere gebruik wordt gemaakt van archief- en bouwtekeningen van de woning.

Met het E-Trias Verduurzamingsplatform kan op een relatief eenvoudige en efficiënte manier een maatwerkadvies gegeven worden voor de vele verschillende woningen in de lintbebouwing. Met het maatwerkadvies krijgen woningeigenaren een uitgebreid stappenplan van maatregelen met een nauwkeurige indicatie van kosten en besparingen. Voor uitvoering van de geadviseerde maatregelen worden de bewoners doorverwezen naar onder andere de lopende inkoopacties van de gemeente via het Regionaal Energieloket.

De afgelopen maanden zijn vanuit de pilot zo’n 650 woningeigenaren in twee lintbebouwingsgebieden in Aalsmeer-Oost en Kudelstaart aangeschreven. Tot nu toe hebben iets meer dan 100 bewoners op het platform de quickscan van hun woning bekeken en zo’n 30 bewoners hebben een maatwerkadvies ontvangen. Eind dit jaar krijgt het traject een vervolg en is het de beurt aan de ruim 1.000 woningen in de lintbebouwing in het Noorden van Aalsmeer.

Meer weten over deze pilot? Neem contact op met Bregje van den Brand: b.van.den.brand@amstelveen.nl.

 

Categorieën: Nieuws