Dit jaar willen wij een lerend netwerk realiseren in samenwerking met de MRA en het ministerie van EZK/RVO. Hierbij zullen naast de gemeenten die zijn aangesloten bij de Green Deal Aardgasvrije wijken ook de gemeenten participeren die zijn aangesloten bij de propositie: ‘Van het gas af’. Een groep van 10 Noord-Hollandse gemeenten (Alkmaar, Den Helder, Diemen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerhugowaard, Hilversum, Hoorn, Purmerend en Zaanstad) heeft op initiatief van het Servicepunt zich bereid verklaard de handen ineen te willen slaan. Om te ontdekken, te ontwikkelen en te leren wat er bij de warmtetransitie allemaal komt kijken is het namelijk noodzakelijk om ervaring op te gaan doen in de praktijk. Deze gemeenten willen zo snel mogelijk aan de slag in een concrete wijk. Het is de bedoeling elkaar daarbij te helpen en te ondersteunen, ervaringen en kennis te delen. Dit moet onder meer leiden tot aanpakken waar ook andere gemeenten straks voordeel van hebben.

Contactpersoon: Maarten van Poelgeest, M.vanPoelgeest@aef.nl, 030 – 236 3030.

Voorbeelden

Port of Amsterdam

Lopen voorop ten aanzien van circulair ondernemen. Meer informatie hier: https://www.portofamsterdam.com/nl/business/circulaire-economie.

Almere 2.0

De energieneutrale en afvalloze stad. Energy on upcycling. https://almere20.almere.nl/programmalijnen/energy-on-upcycling/