Datum: 16 december 2021
Tijd: 00:00 - 00:00
Locatie: Online

Energiearmoede staat sinds de recente explosieve stijging van de energieprijzen momenteel nóg meer in de belangstelling. Eerder organiseerden we al 2 webinars over dit onderwerp. In de laatste presenteerden we de eerste versie van de ‘menukaart’. Sindsdien is er veel gebeurd, waarover we gemeenten en andere betrokken graag willen bijpraten.

Zo komt o.a. aan de orde:

  • Het beschikbaar komen van de TNO energiearmoede database. Elke gemeente kan inzien hoeveel huishoudens energiearmoede hebben, overall én per wijk.
  • De eenmalige bijdrage vanuit BZK van € 250,- per huishouden met energiearmoede.
  • Een overzicht van de top 10 maatregelen die in de woning genomen kunnen worden om de energierekening bij huishoudens met energiearmoede omlaag te krijgen.
  • Een overzicht van de valkuilen zoals die vanuit het perspectief van verschillende actoren – bewoners, gemeenten, woningcorporaties, intermediairs – dreigen (en wat te doen om deze te vermijden).
  • De geleerde lessen / tips vanuit collega gemeenten die al (een tijd) ervaring hebben met beleid gericht op het bestrijden van energiearmoede (zoals Amsterdam, Zaanstad, Haarlem).

Klik hier om je aan te melden.

Categorieën: