Datum: 23 mei 2023
Tijd: 12:00 - 13:00
Locatie: Online
Doelgroep: Beleidsmakers en projectleiders energietransitie en duurzaamheid, woningcorporaties en energiecorporaties

Als extra pijler naast fysieke energiebesparende maatregelen, komt er steeds meer aandacht voor de rol van inzicht. Uit onderzoek van het PBL blijkt dat het gebruik van energiedisplays kan leiden tot gemiddeld 5% energiebesparing (als ze realtime verbruik weergeven en in het zicht staan). Een gecombineerde aanpak met andere maatregelen zoals tochtstrips en energiecoaching, leidt naar verwachting tot een nog groter effect!

In dit webinar gaan we in op het uitgevoerde onderzoek en vertellen we hoe feedback kan leiden tot energiebesparing en structureel meer grip op het energieverbruik bij bewoners. We laten zien hoe je als gemeente, woningcorporatie of lokale energiecorporatie, bewoners hiermee kunt helpen. Bijvoorbeeld bij energiecoach- of energiefix-acties of als onderdeel van de werkprocessen van woningcorporaties.

Daarnaast gaan we dieper in op de wijze waarop SlimmermetjeEnergie lokale organisaties kan ondersteunen om de implementatie snel op gang te krijgen. Maaike Arts, manager Wonen bij Woonstichting Langedijk, zal toelichten hoe zij met medefinanciering van de gemeente Dijk en Waard hiermee aan de slag zijn gegaan en wat hun ervaringen zijn.

Tot slot zal een vrijwilliger van Belklus vertellen hoe zij in opdracht van de gemeente Uithoorn kleine energiebesparende maatregelen treffen bij 67-plussers. Het energiedisplay blijkt een welkom onderdeel te zijn bij deze aanpak en slaat ook bij ouderen goed aan.

Categorieën: