Datum: 5 oktober 2017

Tijd: 12.00 - 18.00 uur

Locatie: De Lichtfabriek, Haarlem

De energietransitie is volop aan de gang en zonne-energie speelt daarin een steeds prominentere rol. Met de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame energie heeft `zon’ de toekomst! De SDE+ regeling wordt overspoeld met aanvragen voor zonne-energie en dit zijn al lang niet meer alleen de traditionele blauwe panelen op daken. Nederland is koploper als het gaat om het ontwikkelen van innovatieve panelen en toepassingen.

Op donderdag 5 oktober 2017 houdt de provincie Noord-Holland de Praktijkconferentie zonne-energie in De Lichtfabriek in Haarlem. Tijdens deze middag dagen we overheden, woningcorporaties, kennisinstellingen, (zonne-)ondernemers en andere stakeholders uit om elkaar te inspireren met goede voorbeelden en mooie ontwikkelingen uit de praktijk. We verkennen de kansen voor zon in Noord-Holland zodat we, het liefst morgen nog, nieuwe stappen kunnen zetten in de energietransitie.

We zijn verheugd de middag te starten met Roebyem Anders (Sungevity), die ambitieuze ideeën heeft over de Rooftop Revolution. In deelsessies gaan we dieper in op slimme strategieën voor zonnepanelen op bedrijventerreinen en woningcorporatie-daken, de snelle opkomst van zonneparken en het provinciaal beleid daarvoor, coöperatieve zonne-energie, innovatieve toepassing en inpassing en het koppelen van zon aan andere duurzaamheids-maatregelen!

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Matthijs van Oosterhout, via oosterhoutm@noord-holland.nl of telefoonnummer (023) 514 39 52.

Categorieën:

Gerelateerde artikelen

Nieuws

Troonrede 2017

Een hoge verwachting van de troonrede 2017, hadden we niet. Het betreft immers een troonrede...

Nieuws

Samen Slimmer

Op woensdag 27 september 2017 vindt de netwerkbijeenkomst ‘Samen Slimmer’ plaats. Deze wordt georganiseerd door de...

Nieuws

Maak kennis met het nieuwe team

Vanaf 1 januari 2017 wordt het Servicepunt Duurzame Energie Noord-Holland bemand door Over Morgen en...