Tijdens deze kennissessie werken we samen met de Provincie Noord Holland. Zij organiseren in het kader van de Week van het Wonen een themasessie over Circulair (ver)bouwen op 24 juni. De vragen ‘Wat is circulaire woningbouw nu precies? Waarom en op welke manier is de circulaire economie eigenlijk interessant voor corporaties, vastgoedbeleggers, gemeenten en ontwikkelaar?’ staan daarin centraal. In aanvulling daarop organiseert het Servicepunt een webinar op 30 juni over de Circulair gebouwde omgeving, het beperken van CO2 uitstoot in het kader van het klimaatakkoord en jouw rol als gemeente daarbij.
WAT KUN JE VERWACHTEN?
DEEL 1: 24 JUNI
Provincie Noord-Holland: Themasessie Circulair (ver)bouwen
Annelies van der Nagel neemt je mee op verkenning op het thema circulair. Wat is circulaire woningbouw nu precies? Waarom en op welke manier is de circulaire economie eigenlijk interessant voor corporaties, vastgoedbeleggers, gemeenten en ontwikkelaars? Wat kan er allemaal al? Hoe kunt u deze mogelijkheden meer benutten of stimuleren? Tijdens de workshop komen deze vragen aan de hand van praktijkvoorbeelden aan de orde.
DEEL 2: 30 JUNI
Tot 2030 moeten 1,5 miljoen woningen worden verduurzaamd en 1 miljoen nieuwe woningen worden bijgebouwd. Tijdens de productie van bouwmaterialen, de bouw zelf en het gebruiken en slopen van gebouwen is de bouwsector verantwoordelijk voor zo’n 40% van de mondiale uitstoot aan broeikasgassen. Bovendien gebruikt de sector ook nog eens een groot deel van de wereldwijde beschikbare grondstoffen. Door circulair te (ver)bouwen is veel te winnen in het beperken van CO2 uitstoot en is milieuschade te voorkomen. Het Rijk stelt dan ook hoge ambities om circulair te bouwen
Over Morgen: De rol van de gemeente bij circulair bouwen
Thijs Aarden van adviesbureau Over Morgen neemt jullie mee in de wereld van de transitie naar circulair bouwen in het webinar de circulair gebouwde omgeving voor gemeenten. Hij gaat in op verschillende vraagstukken, zoals: ‘Wat betekent de transitie naar een circulair gebouwde omgeving voor jouw gemeente?’, ‘Wat is je rol als gemeente en hoe ontwikkel je beleid?’.
AM: De ervaringen van de markt bij circulair bouwen
Maarten Markus van projectontwikkelaar AM geeft een inkijkje als marktpartij hoe de markt inspeelt op deze transitie. Hij werkt aan het handen en voeten geven aan circulair opdrachtgeverschap en aanbestedingen. En deelt graag zijn beeld hoe de markt op dit moment de transitie naar het circulair bouwen ervaart.
Voor de themasessie (deel 1) van het webinar op 24 juni hoeft u zich niet aan te melden. Dit is een openbaar webinar. Meer informatie vind u op deze pagina. Via deze link komt u in de Teams meeting woensdag. Tot slot kunt u zich hier aanmelden voor deel de sessie van 30 juni van het Servicepunt Duurzame Energie.