Datum: 6 april 2023
Tijd: 16:00 - 17:00
Locatie: Online
Doelgroep: Beleidsadviseurs Duurzaamheid en Communicatie, Sociaal Domein en Intermediaire organisaties zoals het energieloket, de voedselbank en woningcorporaties.

Het blijkt knap lastig om de doelgroep Energiearmoede te bereiken via gebruikelijke communicatiekanalen. Met als gevolg dat men geen gebruik maakt van het vaak rijke palet aan hulp. Belangrijke oorzaken hiervan zijn de geestelijke én fysieke gevolgen van chronische stress en het wantrouwen naar gemeenten als afzender. De oplossing hiervoor: geleend vertrouwen. Oftewel: hulp aanbieden via personen of organisaties die men al kent en vooral vertrouwt.

Opbouwwerkers kunnen deze rol met hun uitgebreide kennis van (de sociale structuur van) een wijk en de vele opgebouwde contacten, goed vervullen. Een nieuwe variant op dit beroep is de opbouwwerker energietransitie. In deze sessie kun je in gesprek met twee van hen: Jerrel Oron van Versa Welzijn (actief in Weesp en Huizen) en Hanspaul Maarsseveen van Rijnstad Welzijn (actief in Arnhem).

Categorieën: