Startdatum: 26 juni 2019
Einddatum: 8 juli 2019
Tijd: 00:00 - 00:00
Locatie: Hoorn, Beverwijk, Bussum

Hoe neem je bewoners (huurders én particulieren), samenwerkingspartners en je eigen organisatie, van collega ambtenaar tot raad mee in deze transitie? Hoe krijg je ze in de actiemodus? En hoe zorg je ervoor dat de energietransitie niet een opgave is die eenzijdig door jou wordt opgepakt? Deze vragen zullen we behandelen

In deze sessie zullen handelingsperspectieven worden geboden rondom de thema’s participatie, communicatie, gedrag en het creëren van betrokkenheid. De stap in de energietransitie ‘opstellen wijkuitvoeringsplannen’ staat hierbij centraal maar de sessie biedt ook inzichten voor de andere stappen in de energietransitie zoals het opstellen van de RES en warmtetransitie plannen.

We verkennen het onderwerp samenwerking vanuit het gedachtegoed van de ‘3e succesfactor’, ontwikkeld aan de Nyenrode Business Universiteit door prof. dr. ir. Anke van Hal, de perspectieven. In deze sessie gaan we aan de slag met praktijkvoorbeelden die ons leren welke elementen we nodig hebben in de samenwerking. Met inzichten en lessen uit de praktijk ervaren we het vormgeven van samenwerking in de energietransitie met behulp van vier op de praktijk gebaseerde wijktypen.

Hoorn:  woensdag 26 juni (09:00 – 12:00) – RUD NHN, Dampten 2, Hoorn

Bussum: donderdag 4 juli 2019 (14:00 – 17:00) – Regiokantoor G&V: Burgemeester de Bordesstraat 80, Bussum. Zaal: Dijkzaal (2e etage)

Beverwijk: maandag 8 juli 2019 (9:00 – 12:00) – Omgevingsdienst IJmond, Stationsplein 48b, Beverwijk , Ruimte 0.2

Klik hier voor de uitnodigingen van Hoorn, Beverwijk en Bussum. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@servicepuntde.nl.

Categorieën: